Η Σύμπραξη αποτελείται από 5 (πέντε) φορείς, εκ των οποίων οι 3 (τρεις) ανήκουν στους ερευνητικούς οργανισμούς και οι 2 (δύο) είναι επιχειρήσεις. Ο κάθε Φορέας διαθέτει εξειδικευμένη τεχνογνωσία σε διαφορετικό γνωστικό πεδίο, έτσι ώστε η συνέργεια της σύμπραξης να εξασφαλίζει την επιτυχή υλοποίηση του έργου. Συγκεκριμένα,
- Η Ομάδα του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, έχει μεγάλη εμπειρία σε διατροφικές μελέτες σε ανθρώπους, οι οποίες περιλαμβάνουν θέματα συμβουλευτικής και διαιτητικής συμπεριφοράς, βιοχημικούς και βιολογικούς μηχανισμούς, σχεδιασμό μελετών και μεθόδους βιοστατιστικής.
- Ο φορέας ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ, είναι μία από τις 10 μεγαλύτερες εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας στην Ευρώπη. Διαθέτει παραγωγικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα και στην Ισπανία, που αποτελούνται από ιχθυογεννητικούς σταθμούς, μονάδες προ-πάχυνσης/πάχυνσης, συσκευαστήρια, εργοστάσια παραγωγής ιχθυοτροφών, μεταποίησης και μονάδα παραγωγής εξοπλισμού ιχθυοκαλλιέργειας και εμπορεύεται τα προϊόντα του σε περισσότερες από 35 χώρες στον κόσμο. Διαθέτει αυτόνομο τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης με κύρια αντικείμενα α) τη βελτίωση των παραγωγικών δραστηριοτήτων, β) την παραγωγή νέων ειδών ιχθύων, γ) την ανάπτυξη νέων προϊόντων προστιθέμενης αξίας, δ) την υλοποίηση προγραμμάτων γενετικής επιλογής των μεσογειακών ιχθύων, ε) την εφαρμογή βελτιωμένων ιχθυοτροφικών σειρών και τη διεύρυνση χρήσης εναλλακτικών καινοτόμων πρώτων υλών και στ) την εφαρμογή νέων συστημάτων πιστοποίησης ποιότητας. Στο πλαίσιο των παραπάνω δραστηριοτήτων, η Διεύθυνση Έρευνας και Ανάπτυξης προωθεί συνεργασίες με ερευνητικά ιδρύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Την τρέχουσα περίοδο συμμετέχει σε περισσότερα από 10 ερευνητικά προγράμματα (Ευρωπαϊκά και εθνικά). Ειδικότερα στο πλαίσιο της αναζήτησης για νέα προϊόντα που ανταποκρίνονται στις ολοένα και αυξανόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών για προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας, εντάσσεται και η συμμετοχή της εταιρίας στο παρόν ερευνητικό έργο.
- Η Ομάδα του Εργαστηρίου Εμπορίας και Τεχνολογίας Αλιευτικών Προϊόντων και Τροφίμων του Τμήματος Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ειδικεύεται σε θέματα όπως η ποιότητα, ασφάλεια, υγιεινή, συντήρηση, μεταποίηση, συσκευασία, των αλιευτικών προϊόντων. Επίσης σε θέματα όπως η έρευνα αγοράς, η καταναλωτική συμπεριφορά, οι προωθητικές δραστηριότητες και η ανταγωνιστικότητα των αλιευτικών προϊόντων και τροφίμων, τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά.
- Ο φορέας Cretan HerbalChem Α.Ε. είναι ΜΜΕ με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης που ασχολείται με την παραγωγή φυτικών εκχυλισμάτων, αιθέριων ελαίων και δραστικών παραγόντων ως πρώτες ύλες για τη βιομηχανία καλλυντικών, συμπληρωμάτων διατροφής, τροφίμων, κλπ. Στα ερευνητικά ενδιαφέροντα της CHC περιλαμβάνεται η ανάπτυξη καινοτόμων πρώτων υλών με βιοδραστικότητα από φυσικές πηγές της Ελληνικής βιοποικιλότητας.
- Η Ομάδα του Τομέα Φαρμακογνωσίας & Χημείας Φυσικών Προϊόντων, Τμήμα Φαρμακευτικής, ΕΚΠΑ ασχολείται με την ενδελεχή φυτοχημική ανάλυση χερσαίων και θαλάσσιων οργανισμών, καθώς και με μεταβολομικές αναλύσεις για τη γρήγορη ταυτοποίηση γνωστών μεταβολιτών και την ανίχνευση νέων φυσικών προϊόντων, με στόχο την ανάδειξη και την αξιοποίησή τους.